Altijd  de laagste prijs en de beste kwaliteit

Uitglijden over een spekgladde laminaatvloer? Mooi niet!

Uitglijden over een spekgladde laminaatvloer? Mooi niet!

Er is niets zo gevaarlijk als het uitglijden over een gladde vloer. Sommige hebben de pijnlijke ervaring aan den lijve ondervonden.
Gelukkig hebben ze voor laminaat een speciale toplaag ontwikkeld waardoor deze ook als anti-slip te verkrijgen is. De kans op uitglijden wordt hierdoor beperkt.


Hoe herken je een antislip laminaatvloer?

De laminaatvloeren met een antislip eigenschap herken je aan de R10 certificering op de verpakking. Hierdoor weet je zeker dat ze antislip gekeurd zijn.  De test hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig. Men plaatst het laminaat onder een bepaalde hellingshoek. Daarna wordt er een voorwerp op het laminaat geplaatst. Dit voorwerp moet blijven liggen totdat een bepaalde hellingsgraad is bereikt. Blijft het voorwerp liggen? Gefeliciteerd. dan is de vloer R10 gecertificeerd.

Waar gebruikt men anti-slip laminaat?

In de commerciële wereld is antislip laminaat verplicht voor bepaalde doelgroepen als bijvoorbeeld bejaardentehuizen. Ook in winkels wordt steeds meer antislip laminaat gebruikt. Door goede en betaalbare producten begint dit ook steeds meer in trek te komen bij het grote publiek.

Wat zijn de kosten van een antislip laminaatvloer?

In de bouwmarkt betaal je voor 7 mm “normaal” laminaat gemiddeld tussen de € 9,95 en € 16,95/m².  Hierbij heb je nog niks speciaals. Terwijl een laminaatvloer van 7 mm dik met antislip niet heel veel duurder is. Globaal zitten de prijzen voor een antislip vloer rond de € 16,95/m².

Indien je graag een vloer wilt hebben van 8 mm dik, betaal je voor een vloer met antisliplaag € 23,95/m². Zoals u ziet is dit niet heel veel duurder dan het “normale” laminaat van de bouwmarkt. Waarbij u wel het voordeel heeft dat u goed product hebt en de kans op uitglijden minimaal is.

Weetje over het testen:

Een leuk weetje is dat de allereerste tests met personen werd gedaan. Het laminaat werd dan onder een helling gelegd en de testpersonen moesten er dan overheen lopen. Natuurlijk was deze methode niet heel betrouwbaar.  De ene persoon vond namelijk veel sneller dat hij geen grip meer had dan de andere testpersoon. Met als gevolg dat de testresultaten per vloer enorm verschilden. De testconstructie is daarom een goede verbetering om op het keurmerk te kunnen vertrouwen.

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten

De Laminaatloods © 2024. Alle Rechten Voorbehouden.

De Laminaatloods © 2024. Alle Rechten Voorbehouden.